Tosty z parówką w syropie pomarańczowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2229
Składniki:
- 100 ml gotowego syropu pomarańczowego
- 6 małych, cielęcych parówek
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 4 kromki chleba tostowego
- 4 łyżki masła
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Natkę pietruszki umyć i osaczyć z wody. Chleb tostowy wysmarować oliwą z oliwek, oprószyć szczyptą soli z obu stron i zrumienić na rozgrzanej patelni. Zrumieniony wyłożyć na talerz i dodać do tego po 1 łyżce masła. Następnie na pozostałej oliwie zrumienić parówki cielęce i dodać całości. Tosty polać syropem pomarańczowym i udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)