Tosty z parówką w syropie pomarańczowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2229
Tosty z parówką w syropie pomarańczowym
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 ml gotowego syropu pomarańczowego
  • 6 małych, cielęcych parówek
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 4 kromki chleba tostowego
  • 4 łyżki masła
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Natkę pietruszki umyć i osaczyć z wody. Chleb tostowy wysmarować oliwą z oliwek, oprószyć szczyptą soli z obu stron i zrumienić na rozgrzanej patelni. Zrumieniony wyłożyć na talerz i dodać do tego po 1 łyżce masła. Następnie na pozostałej oliwie zrumienić parówki cielęce i dodać całości. Tosty polać syropem pomarańczowym i udekorować natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów