Szwajcar
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 18089
Składniki:
- 0,5 kg schabu
- 3 plastry szynki
- 3 plastry żółtego sera
- bułka tarta
- 1 jajko
- natka pietruszki
- olej
- sól
Opis przygotowania:
Rozbijamy delikatnie mięso, które następnie solimy. Posypujemy kotlet suszoną natką pietruszki, dodajemy plaster szynki oraz plaster żółtego sera. Następnie rolujemy mięso, wrzucamy do jajka i bułki tartej. Pieczemy na oleju ok. 10 min.
Można podawać zarówno z ziemniakami jak i frytkami
Można podawać zarówno z ziemniakami jak i frytkami
Komentarze (6)
Może być smaczne.
Pyszniutkie xD
Inna nazwa to kotlet de voleay
Gosc- kotlet o ktorym mowisz jest tylko z maslem w srodku!
Dokładnie de volaille jest z masłem, a nie serem i przed wszystkim na bazie piersi z kurczaka
dokładnie. de' volaile są z masłem najlepiej ziołowym
dokladnie de'volaile jest z maslem i pietruszka w srodku i na bazie fileta z kurczaka