Surówka z jabłek i dyni

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2065

Składniki:

  • 3 jabłka
  • 20 dag dyni
  • 1/2 żurawin
  • 1 łyżki cukru
  • sok z porzeczek lub sok z cytryny (ewentualnie kwasek cytrynowy).

Opis przygotowania:

Owoce umyć, obrać, z jabłek usunąć gniazda nasienne, z dyni pedtki, opłukać. Dynię i jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, Żurawiny rozgnieść. Wszystko razem wymieszać. Doprawić do smaku cukrem i sokiem z cytryny lub porzeczek. Sałatkę podawać do biszkoptów lub kruchych ciastek.

Autor: oliwka

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów