Suflet z kuskusem i rodzynkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1676
Składniki:
- 1 szklanka kaszy kuskus
- 1 szklanka rodzynek
- 1 szklanka wrzącej wody
- sól
- pieprz
- Suflet:
- 100 g tartego sera mozzarella
- 4 jajka
- 2 łyżki mleka
- 1 ząbek czosnku
Opis przygotowania:
Rodzynki sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Kaszę kuskus przesypać do rondla, zalać ją dwoma szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować, wymieszać ze sparzonymi wcześniej rodzynkami i przełożyć do odpowiednich naczyń do zapiekania.
Przygotować suflet: jajka wbić do rondla, wlać do nich mleko, wsypać szczyptę soli oraz pieprzu i dokładnie roztrzepać trzepaczką. Do roztrzepanych składników wsypać tarty ser mozzarella, wymieszać i przelać na kuskus z rodzynkami. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 185°C i piec na zloty kolor.
Przygotować suflet: jajka wbić do rondla, wlać do nich mleko, wsypać szczyptę soli oraz pieprzu i dokładnie roztrzepać trzepaczką. Do roztrzepanych składników wsypać tarty ser mozzarella, wymieszać i przelać na kuskus z rodzynkami. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 185°C i piec na zloty kolor.
Komentarze (0)