Stek z sałatką z selera
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1381
Składniki:
- 400 g polędwicy wołowej
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- Sałatka:
- 4 łyżka miodu lipowego
- 1 łyżeczka pełnoziarnistej musztardy francuskiej
- 1 seler
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Przygotować sałatkę: seler obrać ze skóry i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach do miski. Natkę zielonej pietruszki pokroić drobno i dodać do startego selera. Wlać do tego sok cytrynowy, miód i dodać musztardę. Całość doprawić do smaku szczypta soli. Wszystko wymieszać i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie składniki wyciągnąć z lodówki i wyłożyć na talerz. Następnie polędwice podzielić na porcje oprószyć ją szczyptą soli, pieprzu i lekko zrumienić z obu stron na średnim ogniu. Zrumienioną ściągnąć z ognia i dodać do sałatki na talerzu
Komentarze (0)