Spaghetti z wędzonym śledziem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2356
Składniki:
- 300 g makaronu spaghetti
- 250 g filetów z wędzonego śledzia
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula
- pęczek szczypiorku
- sól
Opis przygotowania:
Szczypiorek umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Następnie makaron spaghetti wrzucić do rondla z 1,5 l gotującej się lekko osolonej wody i gotować do jego miękkości. Po ugotowaniu makaron odcedzić. Śledzia wędzonego pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić ją na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojonego wędzonego śledzia. Składniki na patelni dobrze wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty. Po tym czasie dodać do tego ugotowany makaron. Całość ponownie dobrze wymieszać i smażyć przez kolejne 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)