Spaghetti z wędzonym śledziem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2356
Spaghetti z wędzonym śledziem
fot. Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 300 g makaronu spaghetti
  • 250 g filetów z wędzonego śledzia
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • pęczek szczypiorku
  • sól

Opis przygotowania:

Szczypiorek umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Następnie makaron spaghetti wrzucić do rondla z 1,5 l gotującej się lekko osolonej wody i gotować do jego miękkości. Po ugotowaniu makaron odcedzić. Śledzia wędzonego pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić ją na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojonego wędzonego śledzia. Składniki na patelni dobrze wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty. Po tym czasie dodać do tego ugotowany makaron. Całość ponownie dobrze wymieszać i smażyć przez kolejne 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i posypać pokrojonym szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów