Sos Marnay

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1706
Sos Marnay
fot. jasonlam / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 10 dkg twardego sera żółtego
  • 4 dkg masła
  • 4 dkg mąki
  • 0,5 l mleka
  • sól
  • biały pieprz

Opis przygotowania:

Masło stopić w rondelku dodać mąkę i stale mieszając wlewać stopniowo mleko. Gotować na małym ogniu kilka minut. Ser utrzeć na drobnej tarce i dodać do gotowanego sosu. Doprawić solą i pieprzem. Zagotować przez 5 minut. Sosu Marnay używać do zapiekania jaj, białego mięsa i ryb.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów