Sos grecki

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1895
Sos grecki
fot. citymama / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 50 dkg pomidorów
  • 3 cebule
  • 2 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku
  • natka zielonej pietruszki
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Rozgrzać mocno oliwę na patelni i wrzucić obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dusić na małym ogniu około 15 minut. Nie wolno zrumienić cebuli. Pomidory pozbawić skórek, pokroić drobno i wrzucić do cebuli. Całość gotować około 20 minut. Czosnek rozetrzeć z szczyptą soli, dodać do sosu, doprawić pieprzem i tymiankiem. Dobrze wymieszać,zdjąć z ognia i posypać natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów