Sos grecki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2003
Składniki:
- 50 dkg pomidorów
- 3 cebule
- 2 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku
- natka zielonej pietruszki
- 1 łyżeczka tymianku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Rozgrzać mocno oliwę na patelni i wrzucić obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dusić na małym ogniu około 15 minut. Nie wolno zrumienić cebuli. Pomidory pozbawić skórek, pokroić drobno i wrzucić do cebuli. Całość gotować około 20 minut. Czosnek rozetrzeć z szczyptą soli, dodać do sosu, doprawić pieprzem i tymiankiem. Dobrze wymieszać,zdjąć z ognia i posypać natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)