Sos beszamelowy z pieczarkami

Oceń:
(4 głosy)
  • Trudność: średnie
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 13549
Sos beszamelowy z pieczarkami
fot. foodistablog / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 łyżki masła lub margaryny
  • 2 łyżki mąki
  • 1 szkl mleka
  • 1 buletka (1/4 l) śmietany
  • 10 dag pieczarek
  • 1 łyżeczka masła
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Przyrządzić sos beszamelowy, pieczarki starannie oczyścić, wymyć, drobno pokroić, podsmażyć na tłuszczu do wyparowania wody. Pieczarki wymieszać z sosem, doprawić do smaku.

Autor: oliwka

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów