Sorbet jabłkowo-waniliowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1142
Sorbet jabłkowo-waniliowy
fot. Charles Haynes / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 ml soku jabłkowego
  • 2 szklanki wody mineralnej niegazowanej
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 słodkie jabłka
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Opis przygotowania:

Wodę mineralną przelać do plastikowego pojemnika, zasypać ją cukrem, zalać ekstraktem waniliowym i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu zamrozić w zamrażalniku. Jabłka umyć, osączyć z wody, pozbawić gniazd nasiennych, a miąższ pokroić w kostkę i przełożyć do szklanki. Następnie do pokrojonych jabłek w szklance dodać zamrożone wcześniej składniki i wszystko zalać sokiem jabłkowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów