Sorbet jabłkowo-waniliowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1142
Składniki:
- 200 ml soku jabłkowego
- 2 szklanki wody mineralnej niegazowanej
- 2 łyżeczki cukru
- 2 słodkie jabłka
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Opis przygotowania:
Wodę mineralną przelać do plastikowego pojemnika, zasypać ją cukrem, zalać ekstraktem waniliowym i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu zamrozić w zamrażalniku. Jabłka umyć, osączyć z wody, pozbawić gniazd nasiennych, a miąższ pokroić w kostkę i przełożyć do szklanki. Następnie do pokrojonych jabłek w szklance dodać zamrożone wcześniej składniki i wszystko zalać sokiem jabłkowym.
Komentarze (0)