Galareta rybno-warzywna

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 39
Galareta rybno-warzywna
fot. Nikolaydonetsk (elements.envato.com)

Składniki:

  • 800 ml bulionu warzywnego
  • 600 g filetów z karpia
  • 350 g zielonego groszku w zalewie
  • 4 łyżki zielonych oliwek w zalewie bez pestek
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki żelatyny spożywczej
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • pęczek zielonego koperku

Opis przygotowania:

Żelatynę spożywczą przesypać do kubka, zalać letnią wodą i moczyć przez 10 minut. Marchew oraz zielony koperek umyć i odsączyć z wody. Marchew pokroić w cienkie plastry i przełożyć do rondla. Filety z karpia pokroić na kawałki i dodać do marchwi w rondlu. Wlać do tego bulion warzywny, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i gotować na średnim ogniu do miękkości ryby. Wtedy dodać odsączony z zalewy zielony groszek, oliwki i zielony koperek. Następnie wlać do tego namoczoną wcześniej żelatynę. Całość dobrze wymieszać. po czym ściągnąć z ognia i dobrze przestudzić. Po przestudzeniu wszystko przelać do pudełka plastikowego, wstawić do lodówki i pozostawić do zastygnięcia galaretki.

0 komentarzy

Podobne przepisy

Więcej przepisów