Śledzie z owocami i warzywami w mleku kokosowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 851
Śledzie z owocami i warzywami w mleku kokosowym
fot. whologwhy (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 ml mleka kokosowego
  • 400 g filetów śledzonych w zalewie olejowej
  • 4 czerwone papryczki chili
  • 3 zielone papryczki chili
  • 2 pomarańcze
  • 2 limonki
  • 2 dymki ze szczypiorkiem
  • 1 cytryna
  • 1 papaja
  • 1 czerwona słodka papryka
  • sól

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa i owoce dokładnie umyć i odsączyć z wody. Śledzie odsączyć z zalewy, pokroić na małe kawałki i przełożyć do tacki. Paprykę czerwoną oraz papryczkę chili pozbawić nasion, pokroić na małe kawałki i dodać do śledzi na tacce. Pomarańcze, limonkę i cytrynę pokroić w cienkie plastry i dodać do składników. Papaję obrać ze skóry, a miąższ pokroić w dużą kostkę i dodać całości. Dodać do tego obraną ze skórki i pokrojoną drobno dymkę ze szczypiorkiem. Wszystko zalać mlekiem kokosowym, doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać i wstawić na 30 minut do lodówki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów