Śledzie z owocami i warzywami w mleku kokosowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 851
Składniki:
- 400 ml mleka kokosowego
- 400 g filetów śledzonych w zalewie olejowej
- 4 czerwone papryczki chili
- 3 zielone papryczki chili
- 2 pomarańcze
- 2 limonki
- 2 dymki ze szczypiorkiem
- 1 cytryna
- 1 papaja
- 1 czerwona słodka papryka
- sól
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa i owoce dokładnie umyć i odsączyć z wody. Śledzie odsączyć z zalewy, pokroić na małe kawałki i przełożyć do tacki. Paprykę czerwoną oraz papryczkę chili pozbawić nasion, pokroić na małe kawałki i dodać do śledzi na tacce. Pomarańcze, limonkę i cytrynę pokroić w cienkie plastry i dodać do składników. Papaję obrać ze skóry, a miąższ pokroić w dużą kostkę i dodać całości. Dodać do tego obraną ze skórki i pokrojoną drobno dymkę ze szczypiorkiem. Wszystko zalać mlekiem kokosowym, doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać i wstawić na 30 minut do lodówki.
Komentarze (0)