Sałatka ziemniaczana z boczkiem i cebulą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 844
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i cebulą
fot. duskbabe (elements.envato.com)

Składniki:

  • 600 g ziemniaków
  • 250 g wędzonego boczku
  • 1 czerwona cebula
  • pęczek szczypiorku
  • sól

Opis przygotowania:

Ziemniaki i szczypiorek dokładnie umyć. Ziemniaki przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować w mundurkach do miękkości. Po ugotowaniu ziemniaki odcedzić, obrać ze skory i pokroić na kawałki do miski. Boczek wędzony pokroić w drobną kostkę i zrumienić go na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Następnie dodać do go ziemniaków w misce. Cebulę obrać ze skory, pokroić w cienkie krążki i dodać do całości. Wszystko posypać dokrojonym drobno szczypiorkiem i oprószyć szczyptą soli.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów