Sałatka ziemniaczana z boczkiem i cebulą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1079
Składniki:
- 600 g ziemniaków
- 250 g wędzonego boczku
- 1 czerwona cebula
- pęczek szczypiorku
- sól
Opis przygotowania:
Ziemniaki i szczypiorek dokładnie umyć. Ziemniaki przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować w mundurkach do miękkości. Po ugotowaniu ziemniaki odcedzić, obrać ze skory i pokroić na kawałki do miski. Boczek wędzony pokroić w drobną kostkę i zrumienić go na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Następnie dodać do go ziemniaków w misce. Cebulę obrać ze skory, pokroić w cienkie krążki i dodać do całości. Wszystko posypać dokrojonym drobno szczypiorkiem i oprószyć szczyptą soli.
Komentarze (0)