Sałatka z żółtych pomidorów
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1624
Składniki:
- 4 żółte pomidory
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 czerwona sałata
- pęczek botwiny
- sól
- pieprz cayenne
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Sałatę czerwoną podzielić na liście i przełożyć do miski. Dodać do tego pęczek botwiny. Następnie pomidory pokroić w cienkie plastry i dodać do składników. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do całości. Wszystko oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu cayenne, po czym wlać do tego oliwę z oliwek, ocet balsamiczny i dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki wstawić na 30 minut do lodówki.
Komentarze (0)