Sałatka z sucharkami, boczkiem i parmezanem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2602
Składniki:
- 100 ml śmietany 18%
- 20 g wędzonego boczku
- 20 g tartego drobno parmezanu
- 4 pomidorki sherry
- 4 sucharki delikatesowe
- 1 główka sałaty
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Sałatę przełożyć do miski. Pomidory pokroić w ćwiartki i dodać do sałaty. Boczek wędzony pokroić w cienkie plastry i dodać do składników w misce. Sucharki delikatesowe pokroić ostrym nożem w kostkę i dodać do całości. Wszystko posypać tartym parmezanem, polać śmietaną i oprószyć szczyptą soli.
Komentarze (0)