Sałatka z sucharkami, boczkiem i parmezanem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 882
Sałatka z sucharkami, boczkiem i parmezanem
fot. mah_japan / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 ml śmietany 18%
  • 20 g wędzonego boczku
  • 20 g tartego drobno parmezanu
  • 4 pomidorki sherry
  • 4 sucharki delikatesowe
  • 1 główka sałaty
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Sałatę przełożyć do miski. Pomidory pokroić w ćwiartki i dodać do sałaty. Boczek wędzony pokroić w cienkie plastry i dodać do składników w misce. Sucharki delikatesowe pokroić ostrym nożem w kostkę i dodać do całości. Wszystko posypać tartym parmezanem, polać śmietaną i oprószyć szczyptą soli.

0 komenatrzy

Podobne przepisy