Sałatka z rzodkiewki fioletowej

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 481
Sałatka z rzodkiewki fioletowej
fot. lblinova (elements.envato.com)

Składniki:

  • 1 pęczek fioletowej rzodkiewki
  • 1 łyżka natki zielonej pietruszki
  • 1 łyżka soku ze świeżo wyciśniętej cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 0,5 łyżeczki mielonego ziołowego pieprzu
  • sól

Opis przygotowania:

Rzodkiewkę oraz natkę zielonej pietruszki umyć i odsączyć z wody. Rzodkiewkę pozbawić ogonków i pokroić ją w cienkie krążki do miski. Natkę zielonej pietruszki posiekać drobno i dodać do pokrojonej rzodkiewki. Sok ze świeżo wyciśniętej cytryny zmieszać z oliwą z oliwek w kubku, ze szczyptą soli oraz ziołowym pieprzem i polać tym całość. Wszystko wymieszać i odstawić na 15 minut.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów