Sałatka z komosą ryżową
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1734
Składniki:
- 2 pomidory
- 2 młode zielone cukinie
- 1 awokado
- 1 szklanka komosy ryżowej
- 1 łyżka soku cytrynowego
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa oraz awokado umyć i osączyć z wody. Cukinie obrać ze skóry, pokroić w ćwiartki, przełożyć do miski i skropić sokiem cytrynowym. Pomidory pokroić na małe kawałki i dodać do cukinii w misce. Awokado obrać ze skory, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę i dodać do składników w misce. Natkę zielonej pietruszki pokroić drobno i dodać do całości. Następnie komosę ryżowa przełożyć do rondla, zalać ją 2 szklankami lekko osolonej wody i zagotować na dużym ogniu. Po zagotowaniu odcedzić i dodać do sałatki. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i wymieszać.
Komentarze (0)