Sałatka z kaktusem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2322
Sałatka z kaktusem
fot. Ron Diggity / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g kaktusa jadalnego
  • 30 g białego sera twarogowego
  • 2 pomidory
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Kaktusa oraz warzywa umyć i osączyć z wody. Następnie kaktusa obrać z kolców, usunąć delikatnie skórkę i podsmażyć chwilę na rozgrzanej oliwie na patelni. Podsmażonego przełożyć na talerz. Pomidory pokroić w kostkę. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki pokroić na kawałki. Pokrojone składniki dodać do kaktusa, oprószyć szczyptą soli, dokładnie wymieszać i posypać pokruszonym białym serem twarogowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów