Sałatka z kaktusem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2450
Składniki:
- 40 g kaktusa jadalnego
- 30 g białego sera twarogowego
- 2 pomidory
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Kaktusa oraz warzywa umyć i osączyć z wody. Następnie kaktusa obrać z kolców, usunąć delikatnie skórkę i podsmażyć chwilę na rozgrzanej oliwie na patelni. Podsmażonego przełożyć na talerz. Pomidory pokroić w kostkę. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki pokroić na kawałki. Pokrojone składniki dodać do kaktusa, oprószyć szczyptą soli, dokładnie wymieszać i posypać pokruszonym białym serem twarogowym.
Komentarze (0)