Sałatka warzywna z pieczarkami i ananasem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4039
Składniki:
- 250 g ananasa z zalewie
- 200 g kukurydzy w zalewie
- 30 g pieczarek
- 30 g zielonej fasolki szparagowej
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łodygi selera naciowego
- 1 cebula
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Pieczarki pokroić w plastry. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Fasolkę pozbawić końcówek, pokroić na kawałki i razem z selerem ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Rozgrzać oliwę na patelni, następnie dodać do niej cebulę i zeszklić. Do cebuli dodać pokrojone pieczarki, fasolkę, seler i kukurydzę. Dusić pod przykryciem 1,5 minuty na małym ogniu, po czym dodać ananasa z całą zalewą wraz z pokrojonym na kawałki szpinakiem. Doprawić do smaku pieprzem i solą, dokładnie wymieszać i dusić jeszcze przez 1,5 minuty. Po tym czasie wszystko przełożyć do salaterki.
Komentarze (0)