Roladki z sałaty i mięsa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3465
Składniki:
- 400 g mielonego mięsa wieprzowego
- 15 g wędzonego boczku
- 3 łyżki oleju
- 2,5 łyżki sosu ostrygowego Tao Tao
- 2 papryczki czerwone chili
- 1 główka sałaty lodowej
- 1 ząbek czosnku
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Sałatę lodową podzielić na liście. Papryczkę chili posiekać drobno. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojony w kostkę boczek wędzony i smażyć go do chwili, aż zacznie się rumienić. Wtedy dodać do tego mięso mielone, oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć do chwili aż mięso zmieni kolor na ciemniejszy. Wówczas dodać do tego pokrojoną papryczkę chili i sos ostrygowy. Całość wymieszać i smażyć pod przykryciem przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć z ognia i zawinąć w liście sałaty lodowej.
Komentarze (0)