Sałatka z pomidorów i strzępiastej sałaty
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2662
Składniki:
- 2 duże, czerwone pomidory
- 2 duże, pomarańczowe pomidory
- 4 pomidorki koktajlowe
- 1 główka strzępiastej sałaty
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki kukurydzy w zalewie
- 1 garść szpinaku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa umyć i osączyć z wody. Duże pomidory pokroić w plastry i wyłożyć na talerz. Pomidory koktajlowe pokroić w ćwiartki i dodać do pozostałych składników wraz osączoną z zalewy kukurydzą. Całość polać oliwą z oliwek oraz oprószyć pieprzem i solą. Udekorować sałatą strzępiastą oraz liśćmi szpinaku.
Komentarze (0)