Puree z kasztanów
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2628
Składniki:
- 16 kasztanów jadalnych
- 3 łyżki rumu
- 3 białka jajek
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki mleka
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Kasztany naciąć w czterech miejscach od białej plamki, wrzucić do wody i gotować przez około 15 -20 minut. Ugotowane wyciągać pojedynczo z gorącej wody i obrać skórę. Obrane pokroić drobno, dodać do nich rum, mleko, szczyptę soli i zmiksować na jednolita masę. Zmiksowane przełożyć do miseczki. Białka jajek ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać do nich cukier puder i sok cytrynowy i nadal ubijać przez 1 minutę. Ubitą pianę nałożyć na zmiksowane puree.
Komentarze (0)