Puree z kasztanów

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2628
Puree z kasztanów
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 16 kasztanów jadalnych
  • 3 łyżki rumu
  • 3 białka jajek
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki mleka
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Kasztany naciąć w czterech miejscach od białej plamki, wrzucić do wody i gotować przez około 15 -20 minut. Ugotowane wyciągać pojedynczo z gorącej wody i obrać skórę. Obrane pokroić drobno, dodać do nich rum, mleko, szczyptę soli i zmiksować na jednolita masę. Zmiksowane przełożyć do miseczki. Białka jajek ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać do nich cukier puder i sok cytrynowy i nadal ubijać przez 1 minutę. Ubitą pianę nałożyć na zmiksowane puree.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów