Precle
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2127
Składniki:
- 300 g mąki pszennej
- 150 g masła
- 2 białka jaj
- 0,5 łyżeczki soli
Opis przygotowania:
Mąkę przesypać na stolnicę i wymieszać z solą. Do wymieszanych składników dodać masło i wyrobić gładkie ciasto. Zbić je w kulę, zawinąć w folię spożywcza i na 30 minut wstawić do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć z lodówki, zrolować na grubość małego palca i uformować z nich małe precle. Całość przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i wysmarować białkiem jaj. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 185°C i piec na złoty kolor. Upieczone wyciągnąć z piekarnika, przestudzić i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)