Polędwiczki wieprzowe w śmietanie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1925
Składniki:
- 500 g polędwicy wieprzowej
- 200 ml śmietany kremówki
- 6 łyżek oleju
- 2 jajka
- 1 szklanka panierki Panko
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Polędwicę wieprzową podzielić na porcje. Jajka wbić na talerz i roztrzepać je widelcem ze szczyptą soli oraz mielonego czarnego pieprzu. Na drugi talerz przesypać panierkę. Pokrojone mięso panierować najpierw w roztrzepanych jajkach, potem w panierce i włożyć do mocno rozgrzanego oleju na patelni. Mięso smażyć do miękkości z obu stron na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć je z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na talerz. Wszystko wyłożyć śmietaną kremówką.
Komentarze (0)