Polędwiczki wieprzowe w śmietanie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1925
Polędwiczki wieprzowe w śmietanie
fot. kimishowota / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 500 g polędwicy wieprzowej
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 6 łyżek oleju
  • 2 jajka
  • 1 szklanka panierki Panko
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Polędwicę wieprzową podzielić na porcje. Jajka wbić na talerz i roztrzepać je widelcem ze szczyptą soli oraz mielonego czarnego pieprzu. Na drugi talerz przesypać panierkę. Pokrojone mięso panierować najpierw w roztrzepanych jajkach, potem w panierce i włożyć do mocno rozgrzanego oleju na patelni. Mięso smażyć do miękkości z obu stron na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć je z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na talerz. Wszystko wyłożyć śmietaną kremówką.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów