Pianka z boczkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1887
Pianka z boczkiem
fot. stu_spivack / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 opakowanie śmietany kremówki
  • 25 dag pokrojonego boczku
  • 2 brzoskwinie
  • szczypta soli
  • pieprz
  • porcelanowe łyżeczki z podstawką

Opis przygotowania:

Boczek, pokroić na małe prostokąty, oprószyć lekko pieprzem, solą i przysmażyć na patelni bez tłuszczu. Brzoskwinie umyć, przekroić, usunąć pestki i pokroić drobno. Śmietanę przelać do większego naczynia i ubić mikserem na sztywna pianę. Pod koniec ubijania dodać szczyptę soli. Ubitą piane przełożyć do szprycy i wycisnąć na łyżeczki porcelanowe. Na pianę położyć smażony boczek i posypać pokrojoną brzoskwinią.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów