Pianka z boczkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1968
Składniki:
- 1 opakowanie śmietany kremówki
- 25 dag pokrojonego boczku
- 2 brzoskwinie
- szczypta soli
- pieprz
- porcelanowe łyżeczki z podstawką
Opis przygotowania:
Boczek, pokroić na małe prostokąty, oprószyć lekko pieprzem, solą i przysmażyć na patelni bez tłuszczu. Brzoskwinie umyć, przekroić, usunąć pestki i pokroić drobno. Śmietanę przelać do większego naczynia i ubić mikserem na sztywna pianę. Pod koniec ubijania dodać szczyptę soli. Ubitą piane przełożyć do szprycy i wycisnąć na łyżeczki porcelanowe. Na pianę położyć smażony boczek i posypać pokrojoną brzoskwinią.
Komentarze (0)