Malinowa pianka

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1828

Składniki:

  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 2 żółtka + 2 białka
  • 3 łyżki cukru
  • 1/4 l soku winogronowego
  • 500 g malin
  • 300 g pełnotłustego jogurtu

Opis przygotowania:

Żelatynę namocz w zimnej wodzie i rozpuść w ciepłej kąpieli wodnej. Żółtka wymieszaj z cukrem i ubij. Dodaj sok winogronowy. Rozpuszczoną żelatynę dodaj do kremu i dokładnie wymieszaj. Maliny rozgnieć, dodaj do kremu i odstaw w chłodne miejsce. Białka ubij na sztywną pianę. Kiedy krem owocowy zacznie tężeć, dodaj do niego pianę z białek oraz jogurt. Wymieszaj i przełóż do miseczek. Deser odstaw w chłodne miejsce i poczekaj, aż stężeje.

Autor: msinter

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów