Malinowa pianka
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1999
Składniki:
- 2 łyżeczki żelatyny
- 2 żółtka + 2 białka
- 3 łyżki cukru
- 1/4 l soku winogronowego
- 500 g malin
- 300 g pełnotłustego jogurtu
Opis przygotowania:
Żelatynę namocz w zimnej wodzie i rozpuść w ciepłej kąpieli wodnej. Żółtka wymieszaj z cukrem i ubij. Dodaj sok winogronowy. Rozpuszczoną żelatynę dodaj do kremu i dokładnie wymieszaj. Maliny rozgnieć, dodaj do kremu i odstaw w chłodne miejsce. Białka ubij na sztywną pianę. Kiedy krem owocowy zacznie tężeć, dodaj do niego pianę z białek oraz jogurt. Wymieszaj i przełóż do miseczek. Deser odstaw w chłodne miejsce i poczekaj, aż stężeje.
Komentarze (0)