Pasternak

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1851

Składniki:

  • 80 dkg pasternaku
  • 2 szklanki bulionu mięsnego
  • 50 g wołowiny lub baraniny bez kości
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła
  • 4 ziarna pieprzu
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Mięso pokroić na kawałki i ugotować w lekko osolonej wodzie. Pasternaka umyć, obrać ze skóry, pokroić na duże kawałki, zalać wodą i zagotować. Po zagotowaniu odcedzić i zalać bulionem z mięsem, dodać ziarna pieprzu i soli do smaku. Z mąki i masła zrobić jasna zasmażkę i dodać do całości. Wszystko wymieszać i gotować przez 10 minut. Gotowy podajemy na gorąco, posypany natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów