Pascha

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1838
Pascha
fot. Mitrius (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 3.0

Składniki:

  • 0,5 kg białego sera
  • 3 żółtka
  • kostka masła
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 8 dag rodzynek
  • 1 śmietana 18%
  • skórka z pomarańczy
  • sól

Opis przygotowania:

Ser przemielić w maszynce, dodać masło, żółtka i ucierać na jednolitą masę. Dodać śmietanę i nadal ucierać przez 10 min. Wsypać rodzynki, pokrojoną skórkę z pomarańczy i dokładnie wymieszać. Paschę
odstawić do lodówki na 2 godziny. Podawać zimną.

0 komenatrzy

Podobne przepisy