Onigiri

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4219
Onigiri
fot. WordRidden / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 wędzona sardela
  • 1 szklanka ryżu kleistego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Sardelę oczyścić z ości oraz skóry i oddzielić mięso. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w drobną kostkę. Cebulę, pokroić w kostkę i razem z paprykę dodać do sardeli. Następnie doprawić pieprzem, solą i razem wymieszać. Ryż opłukać, ugotować w 2 szklankach lekko osolonej wody i odparować. Z wymieszanej sardeli z papryką i cebuli uformować małe kotleciki. Kotleciki oblepić ręcznie ryżem i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów