Onigiri
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4219
Składniki:
- 1 wędzona sardela
- 1 szklanka ryżu kleistego
- 1 czerwona papryka
- 1 czerwona cebula
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Sardelę oczyścić z ości oraz skóry i oddzielić mięso. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w drobną kostkę. Cebulę, pokroić w kostkę i razem z paprykę dodać do sardeli. Następnie doprawić pieprzem, solą i razem wymieszać. Ryż opłukać, ugotować w 2 szklankach lekko osolonej wody i odparować. Z wymieszanej sardeli z papryką i cebuli uformować małe kotleciki. Kotleciki oblepić ręcznie ryżem i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)