Naleśniki z mięsem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2776
Składniki:
- 0,5 kg mięsa bez kości
- 2 cebule
- 1 zielony ogórek
- 2 pomidory koktajlowe
- 4 łyżki oleju
- 1 łyżka bułki tartej
- sól
- pieprz
- Na ciasto naleśnikowe:
- 2,5 szklanki maki
- 3/4 szklanki mleka
- 3/4 szklanki wody
- 1 całe jajko
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Z mąki, mleka, jajka wody i szczypty soli wyrobić ciasto naleśnikowe i usmażyć 12 naleśników. Mięso wrzucić do garnka, zalać wodą i ugotować do miękkości. Ugotowane odcedzić i przepuścić przez maszynkę do mięsa. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Dodać do tego bułkę tartą, wymieszać i przełożyć do mięsa. Całość doprawić solą, pieprzem, następnie dobrze wymieszać i nałożyć na naleśniki. Naleśniki zawinąć i przekroić na kilka części. Przekrojone ułożyć na talerzu, przyozdobić zielonym ogórkiem i pomidorami.
Komentarze (0)