Mochi kinchaku

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1375
Mochi kinchaku
fot. djjewelz / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 30 g jedwabistego tofu
  • 4 papiery ryżowe
  • 1 duży por
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • olej słonecznikowy do głębokiego smażenia

Opis przygotowania:

Por dokładnie umyć i podzielić na liście. Papier ryżowy namoczyć letnią wodą. Tofu podzielić na porcje i nałożyć na namoczony wcześniej papier ryżowy. Całość zawinąć w sakiewki, obwiązać liśćmi pora i smażyć na rumiany kolor w mocno rozgrzanym oleju na patelni na średnim ogniu. Gotowe ściągnąć z ognia, osączyć z oleju i wyłożyć na talerz.

0 komenatrzy

Podobne przepisy