Melon z mielonymi oliwkami i rukolą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1043
Melon z mielonymi oliwkami i rukolą
fot. Ideas in Food / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 800 g miąższu z zielonego melona
  • 350 g czarnych oliwek bez pestek w zalewie
  • 150 g świeżej rukoli
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego

Opis przygotowania:

Rukolę umyć i osączyć z wody. Oliwki osączyć z zalewy, przełożyć do miksera i zmiksować je na drobne kawałeczki. Melona pokroić w prostokąty o grubości 2 cm i przełożyć na talerz. Na pokrojonego melona wyłożyć wcześniej zmiksowane oliwki. Całość posypać świeża rukolą, a wszystko udekorować sosem sojowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów