Martini czekoladowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 3588
Składniki:
- 30 ml czystej wódki
- 30 ml białego likieru kakaowego - Creme de cacao
- 5 g gorzkiej czekolady
- 1 łyżeczka kruszonego lodu
- 0,5 łyżeczki mielonego kakao
Opis przygotowania:
Składniki drinka schłodzić w lodowce. Następnie gorzką czekoladę połamać na drobne kawałeczki i rozpuścić na małym ogniu w rondlu. W rozpuszczonej czekoladzie namoczyć brzegi kieliszka. Następnie wlać do tego czystą wódkę, wrzucić kruszony lód i całość zalać białym likierem kakaowym. Wszystko zamieszać słomką do napoi i przed podaniem posypać mielonym kakao.
Komentarze (0)