Martini czekoladowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 3588
Martini czekoladowe
fot. SNOTY PIMPIN [[PRO FOR 1 YEAR MO!!]] / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 ml czystej wódki
  • 30 ml białego likieru kakaowego - Creme de cacao
  • 5 g gorzkiej czekolady
  • 1 łyżeczka kruszonego lodu
  • 0,5 łyżeczki mielonego kakao

Opis przygotowania:

Składniki drinka schłodzić w lodowce. Następnie gorzką czekoladę połamać na drobne kawałeczki i rozpuścić na małym ogniu w rondlu. W rozpuszczonej czekoladzie namoczyć brzegi kieliszka. Następnie wlać do tego czystą wódkę, wrzucić kruszony lód i całość zalać białym likierem kakaowym. Wszystko zamieszać słomką do napoi i przed podaniem posypać mielonym kakao.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów