Mango czekoladowo-cynamonowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 910
Mango czekoladowo-cynamonowe
fot. Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 300 g gorzkiej czekolady
  • 2 dojrzale mango
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu

Opis przygotowania:

Mango umyć i osączyć z wody. Następnie obrać je ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na małe kawałki. Czekoladę połamać na małe kawałki, przełożyć je do rondla, posypać mielonym cynamonem i razem rozpuścić na płynną masę na małym ogniu. Rozpuszczoną masę ściągnąć z ognia, zanurzyć w niej kawałki pokrojonego wcześniej mango i przełożyć do szklanego naczynia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów