Makaron z marchewką i orzechami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3194
Składniki:
- 30 g makaronu wstążki
- 15 dag solonych orzeszków ziemnych
- 4 marchewki
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki letniej wody
- 0,5 łyżeczki cukru
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Makaron zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Marchew umyć, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do rondla. Dodać do niej masło, szczyptę soli i cukier. Następnie wymieszać i dusić do miękkości. W połowie duszenia dodać pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki, tłuczone orzeszki ziemne, wlać letnią wodę i nadal dusić do czasu, aż marchew zmięknie. Wówczas całość ściągnąć z ognia i wymieszać z makaronem.
Komentarze (0)