Łosoś w galarecie z ogórkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3038
Składniki:
- 400 ml bulionu warzywnego z kostki
- 40 g wędzonego łososia
- 2 ogórki zielone
- 2 kromki chleba pszennego
- 2 liście czerwonej sałaty do dekoracji
- 1,5 łyżki żelatyny spożywczej
- pęczek zielonego koperku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ogórki oraz koper zielony umyć i osaczyć z wody. Ogórki obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Koper pokroić drobno. Łososia wędzonego pokroić na kawałki i przełożyć do małych misek. Następnie dodać do niego pokrojone warzywa. Bulion warzywny zagotować, dodać do niego żelatynę spożywczą, po czym wymieszać, doprawić do smaku pieprzem, solą i zalać nim składniki w misce. Całość odstawić do zastygnięcia żelatyny. Gotową potrawę podawać z pszennym chlebem i czerwona sałatą.
Komentarze (0)