Kurczak z ryżem i mango

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1775
Kurczak z ryżem i mango
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 łyżki soku cytrynowego
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 mango
  • 1 szklanka ryżu
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • sól
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Mięso, mango oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Ryż opłukać pod bieżącą woda, po czym zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować i wyłożyć na talerz. Mięso pokroić w kostkę, zalać 0,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do ryżu. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na kawałki i dodać do składników. Sok z cytryny zmieszać z cukrem pudrem oraz pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki, wymieszać i polać całą potrawę.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów