Kurczak z ryżem i mango
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1868
Składniki:
- 4 łyżki soku cytrynowego
- 2 piersi z kurczaka
- 2 mango
- 1 szklanka ryżu
- 1 łyżeczka cukru pudru
- sól
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Mięso, mango oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Ryż opłukać pod bieżącą woda, po czym zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować i wyłożyć na talerz. Mięso pokroić w kostkę, zalać 0,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do ryżu. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na kawałki i dodać do składników. Sok z cytryny zmieszać z cukrem pudrem oraz pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki, wymieszać i polać całą potrawę.
Komentarze (0)