Kurczak katsu

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 484

Składniki:

  • 400 ml sosu chili
  • 400 g kiszonej kapusty
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 jajka
  • 2 szklanki panierki panko
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • olej do głębokiego smażenia

Opis przygotowania:

Kapustę kiszoną wyłożyć na talerz i wlać do niej sos chili. Piersi z kurczaka rozbić tłuczkiem na płaskie kotlety. Jajka wbić na jeden talerz i roztrzepać je widelcem ze szczyptą soli oraz pieprzu. Na kolejny talerz przesypać mąkę, a na jeszcze kolejny przesypać panierkę panko. W roztrzepanych jajkach panierować rozbite wcześniej kotlety, następnie obtoczyć je w mące, potem znowu w jajkach i na końcu obsypać panierką. Całość włożyć do mocno rozgrzanego oleju na patelni i smażyć z obu stron na rumiany kolor. Po usmażeniu wyciągnąć łyżką cedzakową z oleju, pokroić w plastry i dodać do składników na talerzu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów