Kurczak katsu
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 679
Składniki:
- 400 ml sosu chili
- 400 g kiszonej kapusty
- 2 piersi z kurczaka
- 2 jajka
- 2 szklanki panierki panko
- 1 szklanka mąki pszennej
- sól
- pieprz czarny mielony
- olej do głębokiego smażenia
Opis przygotowania:
Kapustę kiszoną wyłożyć na talerz i wlać do niej sos chili. Piersi z kurczaka rozbić tłuczkiem na płaskie kotlety. Jajka wbić na jeden talerz i roztrzepać je widelcem ze szczyptą soli oraz pieprzu. Na kolejny talerz przesypać mąkę, a na jeszcze kolejny przesypać panierkę panko. W roztrzepanych jajkach panierować rozbite wcześniej kotlety, następnie obtoczyć je w mące, potem znowu w jajkach i na końcu obsypać panierką. Całość włożyć do mocno rozgrzanego oleju na patelni i smażyć z obu stron na rumiany kolor. Po usmażeniu wyciągnąć łyżką cedzakową z oleju, pokroić w plastry i dodać do składników na talerzu.
Komentarze (0)