Kulki serowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 2522

Składniki:

  • 10 dag twarogu
  • 10 dag rokwaru
  • 1 łyżka masła
  • 1 główka zielonej sałaty
  • szczypiorek
  • 1 pomidor

Opis przygotowania:

Sery rozetrzeć na gładką masę, oddzielnie utrzeć masło i dodawać po trochu ser. Jeżeli masa za gęsta, dodać łyżkę śmietany. Z masy serowej formować kulki wielkości orzecha włoskiego otoczyć w drobno pokrojonym szczypiorku.Na małym półmisku ułożyć opłukane listki sałaty, na nich - kulki serowe, przybrać cząstkami pomidora lub czerwonej papryki. Można podawać jako przekąskę lub jako pastę do kanapek.

Autor: oliwka

0 komenatrzy

Podobne przepisy