Krewetki po meksykańsku

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2978
Krewetki po meksykańsku
fot. chego101 / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 20 dag krewetek
  • 4 łyżki śmietany kremówki
  • 2 gotowe tortille
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1 cebula
  • 1 szklanka ryżu
  • 0,5 łyżeczki ostrej papryki chili
  • natka kolendry
  • sól

Opis przygotowania:

Ryż opłukać w zimnej wodzie, po czym ugotować w 2 szklankach lekko osolonej wody. Następnie odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. W tym czasie zagotować 1 l wody z 1 łyżeczką soli i na wrzątek wrzucić krewetki. Gotować je przez 4 minuty, następnie odcedzić. Cebulę pokroić w drobna kostkę, kolendrę posiekać i razem ze śmietaną dodać do ugotowanego ryżu. Dodać do tego kukurydzę i dobrze wymieszać. Na wierzch położyć krewetki, posypać ostrą papryka chili i przyozdobić połówkami tortilli.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów