Krewetki po meksykańsku
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2978
Składniki:
- 20 dag krewetek
- 4 łyżki śmietany kremówki
- 2 gotowe tortille
- 2 łyżki kukurydzy konserwowej
- 1 cebula
- 1 szklanka ryżu
- 0,5 łyżeczki ostrej papryki chili
- natka kolendry
- sól
Opis przygotowania:
Ryż opłukać w zimnej wodzie, po czym ugotować w 2 szklankach lekko osolonej wody. Następnie odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. W tym czasie zagotować 1 l wody z 1 łyżeczką soli i na wrzątek wrzucić krewetki. Gotować je przez 4 minuty, następnie odcedzić. Cebulę pokroić w drobna kostkę, kolendrę posiekać i razem ze śmietaną dodać do ugotowanego ryżu. Dodać do tego kukurydzę i dobrze wymieszać. Na wierzch położyć krewetki, posypać ostrą papryka chili i przyozdobić połówkami tortilli.
Komentarze (0)