Kotlety z tofu i marchwi
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4320
Składniki:
- 200 g jedwabistego tofu
- 100 ml jasnego sosu sojowego
- 100 g mąki kukurydzianej
- 4 marchewki
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki wody
- 1 cebula
- pęczek szczypiorku
- pieprz biały
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Marchew obrać ze skóry i zetrzeć do miski na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Tofu pokroić na drobne kawałeczki i dodać do startej marchwi. Wsypać do tego mąkę kukurydzianą i ziemniaczaną oraz wlać wodę. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać składników. Całość wyrobić ręcznie, uformować z tego małe kotlety i smażyć je na rozgrzanym oleju na patelni przez 1,5 minuty z obu stron. Gotowe ściągnąć z ognia, przełożyć do miski i zalać sosem sojowym. Wszystko posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem.
Komentarze (0)