Komosa ryżowa z jajkiem i selerem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 651
Składniki:
- 300 g czerwonej komosy ryżowej
- 4 łodygi selera naciowego
- 2 jajka
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól
Opis przygotowania:
Łodygi selera umyć, odsączyć z wody, pokroić w cienkie plastry i skropić sokiem z cytryny. Po skropieniu przełożyć na talerz. Komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, przesypać ją do rondla, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu odparować i dodać do selera na talerzu. Jajka wbić na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, oprószyć je szczyptą soli i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż same białka się zetną. Wtedy ściągnąć je z patelni i dodać do całości.
Komentarze (0)