Komosa ryżowa z jajkiem i selerem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 510
Komosa ryżowa z jajkiem i selerem
fot. Alex9500 (elements.envato.com)

Składniki:

  • 300 g czerwonej komosy ryżowej
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól

Opis przygotowania:

Łodygi selera umyć, odsączyć z wody, pokroić w cienkie plastry i skropić sokiem z cytryny. Po skropieniu przełożyć na talerz. Komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, przesypać ją do rondla, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu odparować i dodać do selera na talerzu. Jajka wbić na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, oprószyć je szczyptą soli i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż same białka się zetną. Wtedy ściągnąć je z patelni i dodać do całości.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów