Koktajl z płonącą marakują

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1013
Koktajl z płonącą marakują
fot. Charles Haynes / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 100 ml ciemnego rumu
  • 50 ml soku pomarańczowego
  • 2 łyżki kruszonego lodu
  • 2 listki świeżej mięty
  • 1 marakuja
  • 1 łyżeczka tartej skórki cytrynowej

Opis przygotowania:

Marakuję oraz miętę umyć i osączyć z wody. Marakuję przekroić na pół, po czym z jednej połówki wycisnąć miąższ i przełożyć go do szklanki, a drugą pozostawić w całości. Następnie do wyciśniętego miąższu wlać sok pomarańczowy, wrzucić kruszony lód, posypać tartą skórką cytrynową, dodać przekrojoną marakuję i listki świeżej mięty. Wszystko zalać ciemnym rumem i podpalić.

0 komenatrzy

Podobne przepisy