Koktajl z płonącą marakują
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 2090
Składniki:
- 100 ml ciemnego rumu
- 50 ml soku pomarańczowego
- 2 łyżki kruszonego lodu
- 2 listki świeżej mięty
- 1 marakuja
- 1 łyżeczka tartej skórki cytrynowej
Opis przygotowania:
Marakuję oraz miętę umyć i osączyć z wody. Marakuję przekroić na pół, po czym z jednej połówki wycisnąć miąższ i przełożyć go do szklanki, a drugą pozostawić w całości. Następnie do wyciśniętego miąższu wlać sok pomarańczowy, wrzucić kruszony lód, posypać tartą skórką cytrynową, dodać przekrojoną marakuję i listki świeżej mięty. Wszystko zalać ciemnym rumem i podpalić.
Komentarze (0)