Płonąca majakuja

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1295
Płonąca majakuja
fot. Charles Haynes / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 100 ml ciemnego rumu
  • 30 ml likieru Cointreau
  • 2 łyżki kruszonego lodu
  • 1 marakuja
  • 2 listki świeżej mięty

Opis przygotowania:

Marakuję oraz miętę umyć i osączyć z wody. Marakuję przekroić na połowy. Następnie do kieliszka wsypać kruszony lód i zalać go ciemnym rumem. Potem dodać do tego pokrojona marakuję i świeżą miętę. Całość zalać likierem Cointreau i szybko podpalić.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów