Koktajl jabłkowo-koprowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1173
Składniki:
- 1 szklanka wody mineralnej
- 1 szklanka cukru granulowanego
- 1 szklanka soku jabłkowego
- 1 szklanka wody
- 1 łyżka pokrojonego drobno kopru włoskiego
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka miąższu ze słodkich jabłek
- garstka zielonego kopru
Opis przygotowania:
Szklankę wody przelać do rondla, wsypać do tego granulowany cukier, pokrojony wcześniej koper kłoski i razem zagotować na średnim ogniu. Po zagotowaniu składniki ściągnąć z ognia i dobrze przestudzić. Następnie wlać do tego sok jabłkowy, wodę mineralną i sok cytrynowy. Do całości dodać miąższ z jabłka, garstkę zielonego koperku, dobrze wymieszać i przelać do kufla.
Komentarze (0)