Kaszanka z orzechami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2098
Składniki:
- 300 g kaszanki
- 100 g tłuczonych pistacji
- 100 g tłuczonych orzechów laskowych
- 3 łyżki jasnego sosu sojowego
- 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Kaszankę pokroić ostrym nożem na duże kawałki, nadziać je na patyczki szaszłykowe i przełożyć na talerz. Sos sojowy wymieszać z mielonym imbirem i polać kaszankę. Tłuczone pistacje wymieszać z tłuczonymi orzechami laskowymi i posypać tym składniki w misce. Całość posypać natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)