Jeż z gruszki

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 2913
Jeż z gruszki

Składniki:

  • połówka gruszki
  • 15 g migdałów
  • 2 małe rodzynki

Opis przygotowania:

[b]1.[/b] Połówkę gruszki wyjąć z puszki i położyć płaską stroną na blacie
[b]2.[/b] Słupki migdałów zrumienić na patelni bez tłuszczu. Migdały cały czas mieszać drewnianą łopatką. Kiedy nabiorą złoto brązowego koloru natychmiast zdjąć je z ognia i przesypać na pergamin do ostygnięcia.
[b]3.[/b] Szerszą część połówki gruszki naszpikować zrumienionymi słupkami migdałów przednią część gruszki zostawić na pyszczek jeża.
[b]4.[/b] Wyciąć nożem w pyszczku jeża dwie małe dziurki równoległe po obu stronach.
[b]5.[/b] Rodzynki uformować w kuli i wetknąć w obie dziurki.

Autor: kasinka

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów