Jeż z gruszki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 3103
Składniki:
- połówka gruszki
- 15 g migdałów
- 2 małe rodzynki
Opis przygotowania:
[b]1.[/b] Połówkę gruszki wyjąć z puszki i położyć płaską stroną na blacie
[b]2.[/b] Słupki migdałów zrumienić na patelni bez tłuszczu. Migdały cały czas mieszać drewnianą łopatką. Kiedy nabiorą złoto brązowego koloru natychmiast zdjąć je z ognia i przesypać na pergamin do ostygnięcia.
[b]3.[/b] Szerszą część połówki gruszki naszpikować zrumienionymi słupkami migdałów przednią część gruszki zostawić na pyszczek jeża.
[b]4.[/b] Wyciąć nożem w pyszczku jeża dwie małe dziurki równoległe po obu stronach.
[b]5.[/b] Rodzynki uformować w kuli i wetknąć w obie dziurki.
[b]2.[/b] Słupki migdałów zrumienić na patelni bez tłuszczu. Migdały cały czas mieszać drewnianą łopatką. Kiedy nabiorą złoto brązowego koloru natychmiast zdjąć je z ognia i przesypać na pergamin do ostygnięcia.
[b]3.[/b] Szerszą część połówki gruszki naszpikować zrumienionymi słupkami migdałów przednią część gruszki zostawić na pyszczek jeża.
[b]4.[/b] Wyciąć nożem w pyszczku jeża dwie małe dziurki równoległe po obu stronach.
[b]5.[/b] Rodzynki uformować w kuli i wetknąć w obie dziurki.
Komentarze (0)