Jajecznica z ogórkiem i winogronem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2338
Składniki:
- 10 czerwonych winogron
- 2 zielone ogórki szklarniowe
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- Jajecznica:
- 4 jajka
- 2 łyżki mleka 2 %
- 1 łyżka mąki pszennej
Opis przygotowania:
Ogórki oraz winogron umyć i osączyć z wody. Ogórki obrać ze skóry, pokroić w cienką słomkę i przełożyć do miski. Winogrona przekroić na połówki, pozbawić nasion i dodać do pokrojonych ogórków. Następnie cebulę obrać ze skóry pokroić, drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni.
Przygotować jajecznicę: jajka wbić do kubka, wsypać do nich mąkę, szczyptę soli oraz pieprzu, wlać do tego mleko i całość roztrzepać widelcem. Następnie przelać do zeszklonej wcześniej cebuli na patelni i smażyć na średnim ogniu do czasu, aż składniki dobrze się zetną. Wtedy ściągnąć je z ognia i wymieszać z pokrojonymi składnikami z w misce. Wszystko przełożyć na talerz.
Przygotować jajecznicę: jajka wbić do kubka, wsypać do nich mąkę, szczyptę soli oraz pieprzu, wlać do tego mleko i całość roztrzepać widelcem. Następnie przelać do zeszklonej wcześniej cebuli na patelni i smażyć na średnim ogniu do czasu, aż składniki dobrze się zetną. Wtedy ściągnąć je z ognia i wymieszać z pokrojonymi składnikami z w misce. Wszystko przełożyć na talerz.
Komentarze (0)