Jajecznica z ogórkiem i winogronem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2209
Jajecznica z ogórkiem i winogronem
fot. whologwhy / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 10 czerwonych winogron
  • 2 zielone ogórki szklarniowe
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • Jajecznica:
  • 4 jajka
  • 2 łyżki mleka 2 %
  • 1 łyżka mąki pszennej

Opis przygotowania:

Ogórki oraz winogron umyć i osączyć z wody. Ogórki obrać ze skóry, pokroić w cienką słomkę i przełożyć do miski. Winogrona przekroić na połówki, pozbawić nasion i dodać do pokrojonych ogórków. Następnie cebulę obrać ze skóry pokroić, drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni.

Przygotować jajecznicę: jajka wbić do kubka, wsypać do nich mąkę, szczyptę soli oraz pieprzu, wlać do tego mleko i całość roztrzepać widelcem. Następnie przelać do zeszklonej wcześniej cebuli na patelni i smażyć na średnim ogniu do czasu, aż składniki dobrze się zetną. Wtedy ściągnąć je z ognia i wymieszać z pokrojonymi składnikami z w misce. Wszystko przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów