Grzanki z serem i homarem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2424
Składniki:
- 6 plastrów żółtego sera
- 3 łyżki masła
- 2 homary
- 2 łyżki oleju
- 1 bagietka
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Bagietkę pokroić na kromki do 1,5 cm, posmarować masłem z obu stron i zrumienić na rozgrzanej patelni. Homary rozmrozić, oddzielić mięso od skorupy, oprószyć pieprzem i solą. Następnie przełożyć na grzanki. Na homara wyłożyć plastry sera żółtego, a całe grzanki ponownie przełożyć na patelnię. Wszystko przykryć i smażyć z jednej strony do czasu, aż ser żółty zacznie się roztapiać. Gotowe przełożyć na talerz i posypać natką pietruszki.
Komentarze (0)