Grzanki z miodem i szynka

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 645
Grzanki z miodem i szynka
fot. Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 100 g wędzonej szynki wiejskiej w plastrach
  • 50 ml miodu lipowego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 bagietka

Opis przygotowania:

Czosnek obrać ze skóry, przepuścić go przez praskę i wymieszać z oliwą z oliwek. Wymieszanymi składnikami wysmarować pokrojoną na kromki bagietkę. Całość przełożyć na rozgrzaną patelnię i zrumienić z obu stron na średnim ogniu. Następnie ściągnąć z ognia, nałożyć plastry szynki i polać miodem lipowym.

0 komenatrzy

Podobne przepisy